TÁMOGATÓINK

 

FŐTÁMOGATÓK:

A konferencia sikeres lebonyolításához főtámogatóként járul hozzá a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is azzal, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium közreműködésével díjmentes vasúti utazás biztosításával támogatják a 36. OTDK-n részt vevő fiatalokat. További információk itt olvashatók.

 

GYÉMÁNT FOKOZATÚ TÁMOGATÓK:

 

A folyamatos innovációra törekvő és tartós növekedést elérő Ceva egyike a leggyorsabban gyarapodó állategészségügyi vállalatoknak, és világelső az állati vakcinagyártásban.

Innovatív egészségügyi megoldásokat kutatunk, fejlesztünk, gyártunk és szállítunk minden állat számára, beleértve a haszonállatokat, a háziállatokat és a vadon élő állatokat. Megoldásaink magukban foglalnak termékeket, berendezéseket, oktatást, műszaki támogatást, adatelemzést és speciális szolgáltatásokat. 46 országban vannak telephelyeink és több mint 110-ben értékesítjük termékeinket. 13 kutató-fejlesztő központunk, 23 gyártórészlegünk és több mint 6300 alkalmazottunk van világszerte.

A Ceva-Phylaxia a társaságcsoport legnagyobb és legrégebbi telephelye: 110 éve tevékenykedünk az állategészségügyben, haszonállatok számára gyártunk oltóanyagokat. 50 féle vakcinából évente 60 milliárd dózist állítunk elő. A termelés mellett itt található a cégcsoport biológiai kutatási központja.

Az amerikai Charles River Laboratories (CRL) több mint 75 éve részese a technológiák fejlődésének és követi az új betegségek megjelenését. Tevékenysége fókuszában a preklinikai kutatásokban való részvétel. Egyszemélyes laboratóriumként indult és a világ legnagyobb megbízásos kutató szervezete lett(CRO). Folyamatos stratégiai célja a jövő gyógyszerfejlesztési igényeinek előrejelzése. Jelenleg több mint 20.000 munkatárssal dolgozik világszerte. Magyarországon 3 telephelyen működik: Budapesten és Szegeden (korábban SOLVO Biotechnology Zrt) és Veszprémben.

veszprémi egység egy korszerű toxikológiai laboratóriumként indult: Toxikológiai Kutató Központ Kf. néven. Tevékenysége: vizsgálatokat végez, melyek célja az ipar, mezőgazdaság, lakossági fogyasztók által használt vegyipari termékek (gyógyszer, gyógyhatású készítmény, növényvédő szer, műtrágya, élelmiszer-adalék, festék, stb) forgalomba hozatalához, engedélyeztetéséhez, törzskönyvezéséhez előírt toxikológiai vizsgálatok lefolytatása. Minősítései: GLP, AAALAC.  2019 óta működik felvásárlás révén Charles River Laboratories Hungary Kft-ként.

Ekkor vált a cégcsoport részévé a szegedi-budapesti telephelyeken működő Solvo Biotechnológiai Zrt (alapítva: 1999). Fő termékei a gyógyszerkutatással, fejlesztéssel foglalkozó vállalatok és akadémiai intézmények számára kifejlesztett, a gyógyszerek felszívódását és szervezeten belüli eloszlását befolyásoló transzporterfehérjék vizsgálatára alkalmas tesztrendszerek. Piacvezető ezen a területen. 2005-ben megnyerte a Magyar Innovációs Nagydíjat.

2023-tól a két cég egy jogi entitásként működik közel 400 alkalmazottal.

 

ARANY FOKOZATÚ TÁMOGATÓK:

A Motorpharma biotechnológiai startup (www.motorpharma.com) új hatásmechanizmusú, motorfehérjéket célzó gyógyszerjelölteket fejleszt a kémiai szintézistől a klinikai vizsgálatokig. A Motorpharma zászlóshajó terméke a világon első nagy hatékonyságú izomrelaxáns gyógyszerjelöltje (MPH-220), amelynek humán klinikai vizsgálatait a Motorpharma amerikai leányvállalata, a Motric Bio (motricbio.com) végzi. Az MPH-220 tudományos és üzleti sikerét az amerikai kiadású Forbes magazin 2022-ben a legjelentősebb magyarországi eseményének választotta. 

 

 

EZÜST FOKOZATÚ TÁMOGATÓK:

 

Az Auro-Science Consulting Kft célja 1990-es megalapulása óta, hogy a hazai felsőoktatást, tudományos kutatást a legmagasabb igényeket is kielégítő berendezésekkel lássa el.

 A forgalmazott termékek kiválasztásában alapvető kritériumunk a magas színvonal és a magas szintű terméktámogatás. Kiemelt partnereink a Nikon (mikroszkópia), a PHCBI (korábbi nevén Panasonic Biomedical), az Andor Technologies, a ThermoFisher Scientific (elektron- mikroszkópia, korábbi nevén FEI) és a Hettich (laboratóriumi cenrifugák).

 

Az Experta Kft. a sejt- és molekuláris biológiai kutatás, továbbá a humán-/állatdiagnosztikai laborok számára kínál reagenseket, fogyóeszközöket, illetve készülékeket. Kínálatunkban szerepelnek az MGI világszínvonalú genomszekvenátorai, laborautomatizálási megoldások, CE-IVD izoláló és qPCR kitek, továbbá laboratóriumi fogyóeszközök. Több termékünkből is (pl.: Eurogentec qPCR-mixek, Axon szűrős hegyek, Invitek Molecular izoláló kitek) mintalehetőséget biztosítunk megkönnyítve ezzel a választást. Budapesti raktárunkban szűrős hegyekből állandó készlettel rendelkezünk. Üzleti partnereinknek, megrendelőinknek díjmentes szaktanácsadást, terméktámogatást nyújtunk.

 

 

A Magyar Ökológusok Tudományos Egyesülete (MÖTE) a magyar ökológus kutatók szakmai civil szervezete, elsődleges célja szakmai és ismeretterjesztő rendezvények szervezése, és az ökológus szakma érdekeinek képviselete.

 

 

 

ALAP FOKOZATÚ TÁMOGATÓINK